Jumaat, 31 Disember 2010

RESEPI MASAKAN/KETAM KARI


BAHAN-BAHAN:

  • 1 kg sotong (dikelar dan direbus)
  • 2 ulas bawang putih (ditumbuk halus)
  • 5 tangkai cili api (dihiris halus)
  • 2 biji limau nipis (ambil jusnya)
  • 4 camca besar sos ikan
  • 2 biji bawang besar - dihiris
  • 3 batang serai - dihiris
  • 2 biji tomato - dihiris
  • 1 batang kacang panjang - dihiris
  • 1 kuntum bunga kantan - dihiris
  • 1 helai daun limau purut -dihiris
CARA MEMBUAT:
  • 1.Campurkan semua bahan dan gaul sehingga rata
  • 2.Sedia untuk dihidangkan
SELAMAT MENJAMU SELERA

Tiada ulasan:

Catat Ulasan