BAHAN-BAHAN:
- 1 potong ikan pari
- 1/2 inci kunyit hidup - dikisar
- 2 batang serai - dikisar
- 2 biji bawang putih - dikisar
- 1 sudu biji ketumbar - ditumbuk
- Garam secukup rasa
BAHAN UNTUK AIR ASAM:
- 5 biji cili hidup - dipotong kecil
- 1 biji tomato - dipotong kecil
- 2 biji bawang merah - dipotong kecil
- 3 sudu air asam jawa
- Garam secukup rasa
CARA MEMBUAT:
- 1.Gaul ikan pari bersama bahan yang telah dikisar
- 2.Taburkan sedikit garam
- 3.Kemudian balut ikan berkenaan bersama daun pisang dan bakar atas api sederhana sehingga masak
CARA MEMBUAT:
- 1.Campurkan kesemua bahan di atas ke dalam mangkuk
- 2.Kacau sebati dan hidangkan bersama ikan bakar
SELAMAT MENJAMU SELERA
Tiada ulasan:
Catat Ulasan